Skrivekursus

Den oprørske og ulydige skrift

Der er altid plads til nye frirum og nye kampe i skriften. Hvis du har lyst til at komme med dit bidrag og få undervisning i at skrive og erfaring med at læse, så er dette skrivekursus en oplagt mulighed. Kurset vil gå tæt på nogle forfatterskaber, som i deres radikalitet, deres samtænkning af kunst, liv og revolte er helt centrale. Det gælder f.eks. Jean Genet og Pier Pablo Pasolini, hvor skriften bliver endnu et sted at udfolde begæret og komme tæt på livet. Vi kommer også til at beskæftige os med nogle mere legende tilgange til oprøret, fordi alvor i sig selv ikke er nok. Alt i alt bliver der masser af muligheder for at prøve ting af og lære nye måder at gå til litteratur på. Kurset vil også være for dem, der føler, at de ikke aner, hvad litteratur er, men gerne vil skrive. Der er mulighed for at arbejde med tekst på mange forskellige måder f.eks. i forhold til musik, kunst, essays, performance og drama. Der vil være skriveøvelser og tekstlæsninger hver dag.

Kursusforløb

Kursets længde er 6 dage og der undervises mandag – lørdag fra kl. 9 – 16. Der er fællesarrangementer om aftenen og muligheder for at arbejde selvstændigt med egne projekter.

Kursusstart

Sommerkurset starter den 1. august og afsluttes den 6. august 2022. Der optages 15 elever på kurset og du sender din ansøgning om optagelse her øverst på siden. Ansøgningsfristen er fredag den 17. juni kl. 12. Prisen for deltagelse er kr. 2200 og beløbet dækker undervisning, fællesarrangementer om aftenen og en afsluttende vejledningssamtale. Du skal bo i Københavns kommune og deadline for betaling er den 30. juni 2022.

Undervisere

Mette Zingenberg er forfatter og underviser i litteratur og har udgivet novellesamlingen Min Lille Horror. Mette har boet det meste af sit voksenliv i Barcelona og har en forkærlighed for latinamerikansk og sydeuropæisk litteratur.

Andreas Pedersen er digter og underviser. Debuterede med den prisvindende digtsamling Fryden i 2016 og er uddannet fra Forfatterskolen. Har beskæftiget sig en del med italiensk litteratur.

Hans Otto Jørgensen er forfatter og tidligere rektor på Forfatterskolen. Har undervist og redigeret værker for en hel generation af yngre forfattere. Debuterede med Tårnet i 1989 og har siden haft et af landets vigtigste og mest eksperimenterende forfatterskaber kørende. Senest Scan Enheder (Gladiator) fra i år.

AKADEMIET

KØBENHAVNS AKADEMI FOR MUSIK, DANS & TEATER

STEFANSGADE 9, 2200, KØBENHAVN N

KONTAKT OS PÅ

MOBIL: 24 22 91 02

EMAIL: info@akademiet.dk